3 olika griljeringar till skinkan

Som omväxling kan man välja att griljera skinkan med smak av t.ex. tandoori, mango chutney eller chipotle.

Ingredienser

  • Tandoorigriljering
  • ½ dl tandooripaste
  • ½ dl honung
  • 2 msk mild senap
  • 2 krm salt
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl ströbröd
  • Chutneygriljering
  • ½ dl mango chutney
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 krm ingefära
  • 1 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 2 krm salt
  • Chipotlegriljering
  • ½ dl mild senap
  • 2 msk chipotlepaste
  • ½ msk vinäger
  • ½ - 1 krm salt
  • 2 msk flytande honung
  • 1 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Tandoorigriljering: Sätt ugnen på 225ºC. Rör ihop alla ingredienserna utom ströbrödet. Låt blandningen vila i 15 minuter och bre den sedan över julskinkan. Sikta ströbröd över. Griljera i ca 10 minuter. Låt vila något före servering.
    2. Chutneygriljering: Sätt ugnen på 225ºC. Rör ihop alla ingredienserna utom ströbrödet. Låt blandningen vila i 15 minuter. Bre den över julskinkan. Sikta ströbröd över. Griljera i ca 10 minuter. Låt vila något före servering.
    3. Chipotlegriljering: Sätt ugnen på 225ºC. Rör ihop alla ingredienserna utom ströbrödet. Låt blandningen vila i 15 minuter. Bre den över julskinkan. Sikta ströbröd över. Griljera i ca 10 minuter. Låt vila något före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    UllaC 17 november 2010

    Förra julen gjorde jag chutneygriljering på skinkan och den var god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben