Det blir ett helt fantastiskt mör och saftigt lamm om man gör på detta vis, gott både med potatis eller ris till.
Ingredienser
2 kg lammframdel
3 vitlöks klyftor
1 dl matlagnings olja
½ pressad citron
1 msk paprikapulver
1 röd spansk peppar
4 krm cayennepeppar
3 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 msk kinesisk soja
1 dl bryggt kaffe
3 msk kalvfond
Det bästa jag ätit.Konstigt ingen kommenterat.Kanske beroende på tiden 5 timmar. Det är lördag natt o jag äter det som det är.Följde receptet gjorde på 2.4 kilo. Kanon gott mjukt kött.Trodde det skulle bli starkt men den lilla hettan kommer efteråt.Tack för ditt recept :) Har lagt det i min kokbok. Såsen har jag inte gjort.Kanske blir imorgon om jag inte ätit upp allt :D Jag har vänt på steken för att se
Det vart väldigt bra! lång tillagnings tiden ger smaken! jag rutade med kniv och marinerde i plast påse.
Ska man ha locket på grytan under dessa fem timmar?
Testade detta recept idag. Framdelen blev inte så bra. God men mestadels seg och svårtuggad. Några enstaka bitar var fantastiskt möra och saftiga. Tempen på köttet efter drygt 5 timmar på 110 grader var 75 grader enligt termometern… Kändes inte som att det skulle bli ”pulled lamm” om man hade kört en timma till. Tror snarare köttet hade blivit ännu torrare. Nu var det ganska grått rakt igenom. Lamm vill man ju helst ha på lägre temperaturer och lite rosa i färgen. Såg ingen tempangivelse i receptet. Hade stora förhoppningar med tanke på den låga temperaturen och författarens utlevelser men här hemma blev framdelen lite av en besvikelse. Vet inte om det hade hjälpt att köra kortare tid heller? Kanske framdelen var från ett stressat djur. Vem vet. Men det var mkt tid och lite verkstad. Nästa gång kommer jag nog satsa på att göra framdelen i sous vide över natten för ett mer träffsäkert resultat. Grubblar lite över också vad det är som gör att vissa gånger blir köttet så fantastiskt mört och liksom faller i sär, medan andra gånger så blir köttet bara hårdare och torrare ju mer tiden går.