Ädel ostpaj med skinka

Serverar: 4-6 portioner

Jättgod, perfekt till kalas där man vill bjuda på olika rätter. Portionspajer går bra att göra i små aluminumformar som sedan kan frysas in. Låt dem tina i kylen innan de värms i ugnen.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella
  • Fyllning
  • 200 g kokt skinka
  • 100 g ädelost
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • ½ Tsk riven muskotnöt
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader
    2. Hacka samman smör och mjöl till en gryning massa, använd gärna matberedaren. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop. Låt vila kallt 30 minuter. Tryck eller kavla ut degen i fyra portionsformar eller i en stor, ca 24 cm diameter. Gör du en stor paj förgrädda pajskalet 10 minuter i 200 grader. Tärna skinkan och smula ädelosten, vispa samman ägg och mjölk i en skål, tillsätt skinka ädelost och muskonöt.
    3. Fördela fyllningen i pajformarna, grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Om du gör en stor paj tar det ca 30-40 minuter. När någon minuter återstå, lägg på den rivna osten och grädda klart

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (1)

    tinaenvall 2 november 2009

    Jättegott, även barnen var förtjusta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben