Jättgod, perfekt till kalas där man vill bjuda på olika rätter.
Portionspajer går bra att göra i små aluminumformar som sedan kan frysas in. Låt dem tina i kylen innan de värms i ugnen.
Ingredienser
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kesella
Fyllning
200 g kokt skinka
100 g ädelost
4 ägg
4 dl mjölk
½ Tsk riven muskotnöt
2 dl riven ost
Instruktioner
- Ugn 225 grader
- Hacka samman smör och mjöl till en gryning massa, använd gärna matberedaren. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop. Låt vila kallt 30 minuter. Tryck eller kavla ut degen i fyra portionsformar eller i en stor, ca 24 cm diameter. Gör du en stor paj förgrädda pajskalet 10 minuter i 200 grader. Tärna skinkan och smula ädelosten, vispa samman ägg och mjölk i en skål, tillsätt skinka ädelost och muskonöt.
- Fördela fyllningen i pajformarna, grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Om du gör en stor paj tar det ca 30-40 minuter. När någon minuter återstå, lägg på den rivna osten och grädda klart
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegott, även barnen var förtjusta!