Ädelkassler med Pommes Duchesse

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Trevlig bjudrätt.

Ingredienser

  • 400 g benfri kassler
  • 1 purjolök
  • 350 g färska champinjoner
  • 2 msk margarin
  • 75 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk oregano
  • Svartpeppar
  • 1 msk Maizenamjöl
  • 2 msk ströbröd
  • Tillbehör
  • 6 portioner potatismos på pulver enligt beskrivning
  • 2 äggulor
  • Grönsallad
  • Tomat
  • Gurka
  • Instruktioner

    1. Ansa och skiva purjolöken. Tillsätt champinjonerna och fräs i margarinet. Smula i ädelosten och rör ner creme fraichen. Smaka av med oregano och svartpeppar. Häll i Maizena och rör om. Häll såsen över kasslern och toppa med ströbröd.
    2. Använd ett stort ugnsfat för att få plats med potatisen.
    3. Pommes Duchesse: Laga till potatismoset efter beskrivningen och rör ner 2 äggulor däri. Spritsa ut toppar runt om köttet på fatet.
    4. Gratinera högt upp i ugnen 6-7 minuter i 225 grader till fin färg. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben