Ädelmandel kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

För dej som älskar ädelost så är denna rätt perfekt. Ädelost och kyckling är ju supergott ihop.

Ingredienser

  • 4 kycklingfileer
  • 1 msk smör
  • 2 krm peppar
  • 1 dl riven ost
  • 2 - 3 msk flagad mandel
  • SÅS
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk vetemjöl
  • ca 125 g ädelost
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i smör. Salta och peppra. Lägg över i ugnsfast form
    2. SÅS: Koka upp buljong, grädde och cremefraichen, tillsätt vetemjölet utrört i lite vatten. Låt såsen sjuda ett par minuter. Smula ner ädelosten, salta och peppra. Häll såsen över kycklingen. Strö över flagad mandel och den rivna osten. Gratinera i 200 grader i ca 30 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    WivianneA 16 februari 2008

    Jag gjorde denna rätt fast i en magrare variant . Jag bytte ut vispgrädde mot matlagn.grädde och tog en mager fraich (8%) jag uteslöt även den rivna osten. Dessutom hade jag en 17 %-ig ädelost. Det blev jättegott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben