Ädelostfyllt potatisflarn
När man som jag lärt sig uppskatta ädelost först i vuxen ålder kan man inte få nog av nya recept att testa - man har ju missat denna läckerhet i så många år! Här har jag hittat ett i Allers nr 42/09.
Ingredienser
1 rulle kyld smördeg, 250 g
2 vitlöksklyftor
4 dl tärnad kokt potatis
1 dl crème fraîche
Salt
Svartpeppar
3 dl riven ädelost
Garnering
Färsk timjan
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°.
- Rulla ut smördegen på en plåt. Vik in kanterna runt om så att en liten kant bildas. Nagga i mitten där fyllningen ska vara.
- Finhacka eller pressa vitlöken och blanda med potatis och crème fraîche i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Var litet försiktig med saltet då ädelostar kan vara rejält salta.
- Fyll smördegsbottnen med röran och strö över ost. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Dekorera med timjankvistar och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)