Ädelostfyllt potatisflarn

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 50 minuter

När man som jag lärt sig uppskatta ädelost först i vuxen ålder kan man inte få nog av nya recept att testa - man har ju missat denna läckerhet i så många år! Här har jag hittat ett i Allers nr 42/09.

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl tärnad kokt potatis
  • 1 dl crème fraîche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl riven ädelost
  • Garnering
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°.
    2. Rulla ut smördegen på en plåt. Vik in kanterna runt om så att en liten kant bildas. Nagga i mitten där fyllningen ska vara.
    3. Finhacka eller pressa vitlöken och blanda med potatis och crème fraîche i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Var litet försiktig med saltet då ädelostar kan vara rejält salta.
    4. Fyll smördegsbottnen med röran och strö över ost. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Dekorera med timjankvistar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben