Potatisflarn med västerbottenost

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En riktigt god smakkombination som passar till det mesta.

Ingredienser

  • 1 platta fryst smördeg (30x20 cm)
  • 1 ägg
  • 5 dl grovt tärnad kokt potatis
  • 3 dl vispad crème fraiche
  • 2 finhackade rödlökar
  • 2 dl riven västerbottenost
  • Salt
  • Peppar
  • Garnityr
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Låt smördegen tina, vik in kanterna på alla sidor och pensla med ett ägg så att degens kanter fastnar mot varandra. Den plana ytan i mitten naggar du med en gaffel för att bottnen inte ska resa sig i ugnen.
    3. Blanda tärnad potatis med vispad crème fraiche, rödlök, västerbottenost, salt och peppar. Klicka ut rikligt med fyllning på den naggade ytan på smördegen. Grädda i ca 20 min.
    4. Ta ut flarnet, låt svalna lite och strö över färsk rosmarin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bumbis 11 juni 2011

    Kul recept och verkligen jättegott. Serverade till grillade revben och fläskfilé. Hoppade över rosmarin och hade nog lite mer ost.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben