Viltburgare med västerbottenost

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Läcker smak!

Ingredienser

  • 800 g älgfärs eller annan viltfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 100 g västerbottenost
  • Tillbehör
  • sallad
  • tomat
  • gurka
  • gul eller röd lök
  • bröd
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda färsen med ägg. Krydda med salt och peppar. 3. Forma 8 tunna jämna "burgare" och lägg 1 tjock skiva ost mitt på 4 av dem. 4. Lägg den andra "burgaren" ovanpå. Forma till så att de sluter samman i kanterna och osten inte rinner ut. 5. Stek burgarna hatigt på båda sidor. Efterstek i ugnen i 8-10 minuter.
    2. Gör en sallad av grönsakerna och servera tillsammans med bröd.
    3. TIPS! Smaksätt gärna med tacokrydda eller viltkrydda t ex.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Reiko 7 november 2010

    Detta får bli dagens middag med älgfärsen i frysen! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben