Torskgratäng med västerbottenost

Serverar: 4 portioner

Glutenfritt.

Ingredienser

  • 400 g torskblock eller hokifilè
  • 1 broccolistånd
  • 200 g champinjoner
  • Smör till formen
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 dl grädde
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk fiskfond ur flaska
  • Tillbehör
  • Potatis
  • Citronklyftor
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Låt torskblocket tina något. Sätt ugnen på 200 grader. Plocka ner broccolin i mindre bitar och förväll i lättsaltat vatten.
    2. Skiva svampen. Lägg broccolin och svampen i en smord eldfast form. Skär torskblocket i skivor och lägg ovanpå. Krydda med salt och peppar.
    3. Blanda osten med grädden, sambal oelek och fiskfond. Häll blandningen över fisken och gratinera alltsammans i ugnen tills fisken börjar få färg, ca 25-35 minuter. Servera med potatis, citronklyftor och en sallad.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    3-4
    11

    Kommentarer (3)

    kajsavarg64 22 april 2011

    Mycket god och väldigt enkel.

    Annipanni86 13 maj 2011

    Mycket god fiskgratäng, gjorde om det lite efter vad jag hade hemma, hoppade fiskfonden och hade i lite creme fraiche och 5 dl grädde (matlagningsgrädde), så att det täckte fisken. Blev dock lite simmigt, det enda som binder är ju osten.

    anluk 15 januari 2015

    Jättegod fiskgratäng. Helt klart toppbetyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben