Ägglåda med anjovis och purjolök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Gott till kvällsmat

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk ansjovisfileér ca 125 gr
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 4 ägg
  • Ca 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skölj, ansa purjolöken och stimla fint. Fräs den i matfett så att den blir mjuk utan att ta färg.
    2. Låt ansjovisfileerna rinna av.
    3. Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form. Dela ansjovisfileerna och fördela dem över purjolöken.
    4. Koka upp mjölken och låt den sedan svalna. vispa samman ägg, grädde, mjölk och salt. Häll blandningen i formen.
    5. Grädda i ugn vid 200 grader i 20-30 min
    6. Servera gärna ett gott hembakat bröd till

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    flabban 8 april 2010

    Serverade ägglådan på påskbordet. Den blev mycket uppskattad. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    evaullabritt 4 februari 2015

    Ägglådan fick komplettera en soppa idag. Det blev lite magert med bara soppa. Uppskattades.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben