Äggost

Serverar: 10 portioner

Tas som efterrätt eller mellanmål. Gammalt Bohuslänskt recept!

Ingredienser

  • 5 l mjölk (röd)
  • 1 l filmjölk
  • 12 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl strösocker
  • Instruktioner

    Värm försiktigt upp mjölken. Låt den ej koka! Tillsätt de andra ingredienserna, som du har rört ihop i en bunke. Låt blandningen sjuda upp, men ej koka! Rör om sakta i botten på kastrullen, men rör ej ned ostmassan som börjar flyta upp. Samla upp ostmassan med en hålslev och lägg i en äggostform med dräneringshål i. Låt stå kallt över natten. NJUT med sylt!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben