Gustavs äggost

Serverar: 8 portioner

Bohuslänsk äggost utan fil, men med ättika

Ingredienser

  • 3 liter mjölk
  • 5 ägg
  • 3 msk ättika12%
  • 3 msk strösocker
  • Instruktioner

    Blanda mjölk, ägg och ättika ordentligt i en kastrull. Värm blandningen tills den sjuder. Passa så det inte bränner vid. Lägg på ett lock och låt massan stå till dess den delat på sig. Ta upp massan med en hålslev och varva med socker i en äggostform.Ställ i kylskåp några timmar. Vänd sen upp den försiktigt på ett fat och servera med en god sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Nerofors 10 januari 2011

    verkar hur läskigt som helst!! så måste testas!!! går de bra med en vanlig form, en sån som är av gummi/plast? (:

    maripili 15 juli 2012

    Tack för recept . SUPER:

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben