Gustav Adolfsbakelser

Serverar: 10-15 portioner

Bakverk till minnet av Gustav Adolf.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 125 g mjuk nougat
  • 125 g riven mandelmassa
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk punsch eller kallt kaffe
  • Garnering
  • 1 grön marsipanplatta, ca 30 x 20 cm
  • 3 dl vispgrädde
  • Röda cocktailbär
  • 50 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner det i äggvispet. Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i ca 5 min. Stjälp upp på sockrat papper och låt kallna under handduk.
    2. Arbeta ihop fyllningen, lättast med matberedare. Bred den över kakan och rulla ihop från långsidan. Lägg rullen i kylen i ett par timmar.
    3. Rulla i kakan i marsipanen. Putsa bort överflödig marsipan och skär rullen i 3-4 cm tjocka skivor.
    4. Vispa och spritsa på grädden och stick i ett rött bär på varje bakelse.
    5. Smält chokladen och ringla över figurer efter eget tycke. I originalet är det huvud av Gustav Adolf, men det kan man kanske inte fixa själv....

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben