Gustavs kalaspannkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Crepesliknande pannkakor som är smakrika och väldoftande. Passar såväl till efterrätt som till kaffestunden

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk kardemumma
  • Rivet skal av en citron
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl apelsinläsk
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjöl, salt, kardemumma, citronskal och mjölk. Tillsätt läsk och ägg och häll över i en tillbringare. Grädda pannkakorna i smör över medelgod värme på båda sidor, gyllengula. Vik dem på hälften två gånger och håll dem varma i ugnen på 67 grader.
    2. Servera med vaniljglass och färska eller frysta bär, lätt sockrade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben