Äggröra med skinka och ruccola

Serverar: 4 portioner

Gröna inslag i äggröran gör den inte bara nyttigare utan också mer smakrik. Servera med skinka och rostat bröd. Istället för ruccola kan man ta hackad, lätt förvälld spenat.

Ingredienser

  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde, laga lätt
  • 6 ägg
  • 2 dl hackad ruccolasallad
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 tsk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 8 tunna skivor parmaskinka
  • 4 skivor vitt bröd
  • Instruktioner

    1. Vispa ut mjölet i gräddmjölken. Vispa i ägg, ruccola och gräslök.
    2. Smält smöret i en teflonkastrull. Häll i äggsmeten. Rör med en trägaffel på svag värme tills äggröran är tjock och krämig.
    3. Smaksätt med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben