Serverar: 4 portioner
Laga denna enkla, men goda äggtoddyparfait. Fyll sedan vars ett halvt äggskal med vad som passar: punsch, sherry eller kanske apelsinjuice. Sätt det i parfaiten och servera genast.
Skilja äggulorna från vitorna. Tag vara på 4 skalhalvor och tvätta dem. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden i en skål för sig och vitorna till hårt skum i en annan. Blanda samman allt försiktigt och häll upp i 4 portionsglas. Ställ i frysen minst 3 timmar före servering. Tag fram 10 min före servering. Häll vald dryck i vardera äggskalshalva och ställ det i parfaiten. Sedan är det upp till var och en att dricka ur skalet eller hälla innehållet i parfaiten.
Ägg, ägg, ägg!
Ägg hör verkligen påsken till. Låt dig fröjdas över vår tillgång på...
"Ägg, ägg, mera ägg. Ät så får du skägg!"
Jag har nog fastnat i barnsångstexterna denna påsk. Citatet i rubriken...