Äggtoddyparfait

Serverar: 4 portioner

Laga denna enkla, men goda äggtoddyparfait. Fyll sedan vars ett halvt äggskal med vad som passar: punsch, sherry eller kanske apelsinjuice. Sätt det i parfaiten och servera genast.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • ev 8 cl punsch, sherry eller juice
  • Instruktioner

    Skilja äggulorna från vitorna. Tag vara på 4 skalhalvor och tvätta dem. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden i en skål för sig och vitorna till hårt skum i en annan. Blanda samman allt försiktigt och häll upp i 4 portionsglas. Ställ i frysen minst 3 timmar före servering. Tag fram 10 min före servering. Häll vald dryck i vardera äggskalshalva och ställ det i parfaiten. Sedan är det upp till var och en att dricka ur skalet eller hälla innehållet i parfaiten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ägg, ägg, ägg!
    Ägg hör verkligen påsken till. Låt dig fröjdas över vår tillgång på...

    "Ägg, ägg, mera ägg. Ät så får du skägg!"
    Jag har nog fastnat i barnsångstexterna denna påsk. Citatet i rubriken...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben