Äkta skaldjursmarinara

Serverar: 4 portioner

Den klassiska varianten på marinarasås, fullproppad med havets läckerheter

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 ¼ dl rödvin
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2 ½ dl färdig tomatsås
  • 1 msk färsk hackad basilika
  • 1 msk färsk hackad oregano
  • 12 musslor, tvättade och borstade
  • 30 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 125 g små bläckfiskar i skivor
  • 125 g vit fiskfilé av valfri sort i tärningar
  • 200 g stora skalade räkor
  • 1 ½ dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull eller stekgryta. Tillsätt hackad lök och pressad vitlök, fräs på svag värme 2-3 minuter. Öka till medelvärme och tillsätt vin, tomatpuré, krossade tomater och tomatsås. Låt det sjuda 5-10 minuter under omrörning, rör sedan ned örterna och låt allt sjuda på svag värme.
    2. Koka under tiden upp 1 ½ dl vatten i en annan kastrull och släpp i musslorna. Koka dem ca 3-5 minuter under lock, kontrollera att alla har öppnat sig. Släng de musslor som inte öppnat sig och ta upp och ställ de öppnade åt sidan så länge. Rör ned vattnet som är kvar i tomatsåsen.
    3. Smält smöret i en stekpanna och sautera bläckfisken, räkorna och fisken i omgångar, ca 1-2 minuter vardera under omrörning. Rör ned alltihop i tomatsåsen försiktigt och smaka av med salt och peppar.
    4. Vänd ned kokt pasta i såsen och servera genast

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben