Äkta tortillas

Serverar: 12 portioner

Tortillas används mycket i det mexikanska köket. Här bakar du dem på majsmjöl men i norra Mexiko använder man vetemjöl.

Ingredienser

  • 7½ dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk soja
  • 1 3/4 dl fingervarmt, 37 grader, vatten
  • 1½ dl kokhett vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    2. Tillsätt olja och det rumstempererade vattnet, arbeta sedan in så mycket av det kokheta vattnet att du får en fast deg.
    3. Dela upp degen i 12 lika stora delar. Täck dem genast med plastfolie så att de inte torkar ut.
    4. Kavla ut varje del på en lätt mjölad arbetsbänk (använd majsmjöl) eller mellan plastfolie till en rund kaka, ca 16-18 cm i diameter.
    5. Lägg kakorna ovanpå varandra med lite mjöl, eller plastfolie, emellan så att de inte fastnar i varandra. Täck dem med folie.
    6. Hetta upp en stekpanna, helst av gjutjärn, det ger den jämnaste värmen. Grädda kakorna ca ½ minut på var sida. Trava dem ovanpå varandra igen och täck över med bakduk eller aluminiumfolie så att de håller sig fuktiga och mjuka.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    23

    Kommentarer (1)

    ronaldb 13 oktober 2009

    I receptet "Äkta tortillas" innehåller ingredienslistan ingen olja men väl soja. Är detta månne en felskrivning?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben