Älgfärsbiffar med viltgräddsky och varm äppelsallad

Serverar: 4 portioner

Himmelska biffar! Älgfärsbiffarna får smak av enbär och äpple och serveras med en len gräddsås med honung samt en varm äppelsallad.

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 tsk enbär
  • 1 msk konc viltfond
  • 2 msk äppelmos
  • 1 tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • 700 g älgfärs
  • Smör till stekning
  • Viltgräddsky
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk viltfond
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 tsk soja
  • Varm äppelsallad
  • 2 äpplen
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk färska eller frysta lingon
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och grädde i en stor bunke och låt det svälla i 10 minuter. Rör i ägget. Riv löken, mortla enbären lätt. Tillsätt det tillsammans med fond och äppelmos. Rör i saltet och peppra ordentligt. Blanda i färsen och forma till 8 fina biffar.
    2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 minuter per sida. Ta upp och håll varmt i svag ugnsvärme.
    3. Vispa ur pannan med grädde och fond. Smaksätt med honung och soja.
    4. Klyfta äpplena och strimla purjolöken grovt tvärsöver. Hetta upp lite smör i en panna och stek det hastigt utan att det tar färg. Blanda i lingonen.
    5. Servera biffarna med skyn, äppelsallad och kokt potatis.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2
    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben