Älggryta med kanel och stjärnanis

Serverar: 4 portioner

Mustiga höstsmaker när de är som bäst. Med kanel och stjärnanis får grytan en läcker twist.

Ingredienser

  • 500 g älgkött, t ex innanlår
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 100 g skogschampinjoner
  • Smör
  • 5 dl oxbuljong
  • 1 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk majsstärkelse
  • Bladpersilja
  • Servering
  • Kokt mandelpotatis
  • 2 dl créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär lök och morot i stora bitar. Skär svampen i klyftor. Bryn köttet i smör i en stor gryta. Låt vitlök, lök, morötter och svamp bryna med mot slutet.
    2. Tillsätt buljong, lagerblad, kanelstång och stjärnanis. Låt koka ca 45 minuter. Tillsätt svartvinbärsgelé och smaka av med salt och peppar. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka upp. Garnera grytan med bladpersilja.
    3. Servera grytan med créme fraiche och kokt mandelpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben