Älggryta med svamp och jordärtskocka

Serverar: 4 portioner

I tryckkokare.

Ingredienser

  • 600 g älggrytbitar, eller grytbitar av nöt
  • 1 gul lök, skuren i klyftor
  • 2 morötter, skurna i stavar
  • 4 jordärtskockor, skurna i klyftor
  • 8 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 dl svamp, blötlagd och torkad
  • 2 dl rött vin
  • 5 dl vatten
  • 1 msk köttbuljong
  • Salt
  • Olja att bryna i
  • Maizena att reda av med
  • Instruktioner

    Bryn köttet i olja, tillsätt alla ingredienser utom maizena. Grundsalta. Koka i tryckkokare i 30 min, lätta på trycket, smaksätt och red av till önskad konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben