Änglakaka med passionsfrukt och mango

Serverar: 10 portioner

Äggvitor kan man numera hitta på flaska i kyldisken. Praktiskt om man inte råkar ha sparade vitor i kylen eller frysen! Ur Allers nr 12/13.

Ingredienser

  • 10 äggvitor, drygt 3 dl
  • 1 tsk citronsaft
  • 3½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 2½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ msk Marsánpulver
  • 1 passionsfrukt
  • Topping
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 mango
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Klipp till ett bakpapper och lägg i botten på en liten långpanna, ca 35x25 cm.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med citronsaften. Tillsätt sockret, litet i taget, under vispning. Strö i vaniljsocker och salt. Vispa till en blank och fast maräng.
    3. Sikta i mjölet och vänd ned det. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnen 35 - 40 minuter. Kolla med sticka att kakan är färdig. Låt den svalna i formen.
    4. Fyllning: Vispa grädden med vaniljsåspulvret. Tänk på att grädden tjocknar mycket fort när pulvret kommer i. Skrapa ur passionsfruktköttet och vänd försiktigt ned det i krämen.
    5. Stjälp upp kakan och dela den i två bottnar. Bred fyllningen mellan bottnarna.
    6. Topping: Vispa grädden och bred ut den ovanpå tårtan. Skala mangon, dela den i klyftor och dekorera med den ovanpå kakan tillsammans med färska bär, t ex hallon eller vinbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben