Änglakaka med passionsfrukt och mango

Serverar: 10 portioner

En lätt och luftig botten med len passionsfruktsfyllning. Lättbakat i långpanna! Äggvitor kan man numera hitta på flaska i kyldisken. Praktiskt om man inte råkar ha sparade vitor i kylen eller frysen.

Ingredienser

  • 10 äggvitor, drygt 3 dl
  • 1 tsk saft från citron
  • 3½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 2½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ msk marsánpulver
  • 1 passionsfrukt
  • Topping
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 mango
  • Färska bär, t ex hallon eller vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten på en liten långpanna, ca 35x25 cm.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med citronsaften. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Strö i vaniljsocker och salt. Vispa till en blank och fast maräng. Sikta i mjölet och vänd ner det. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Kolla med en sticka att kakan är färdig. Låt kakan svalna i formen.
    3. Vispa grädden med marsánpulvret. Tänk på att grädden tjocknar mycket fort. Skrapa ur passionsfruktköttet och vänd försiktigt ner det i krämen. Stjälp upp kakan . Dela den i två bottnar och bred fyllningen mellan dem.
    4. Vispa grädden till toppingen och bred ut ovanpå tårtan. Skala mangon, dela den i klyftor och dekorera med dem ovanpå kakan tillsammans med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben