Äppel- morotskaka med vaniljvisp

Serverar: 14 portioner

Det finns många varianter av morotskaka. Här hittade jag en med äpple och vaniljvisp!

Ingredienser

  • 2 dl Milda flytande margarin
  • 2½ dl strösocker
  • 3 dl grovrivet äpple, ca 2 st
  • 3 dl finrivna morötter, 2-3 st
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl, 210 g
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • Till servering
  • 2½ dl Milda Vanilj Visp
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200ºC.
    2. Blanda flytande margarin och strösocker. Skala och finriv morötterna. Skala och riv äpplena grovt. Vänd ner det rivna i smeten. Tillsätt äggen och vispa ihop allt.
    3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vänd ner blandningen i smeten. Smörj och mjöla (eller bröa) en springform som är 24 cm i diameter. Lägg ev bakplåtspapper i botten. Häll i smeten.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
    5. Servera med vispad Vanilj Visp.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben