Äppel- och blåbärspaj med pecannötssmulor

Serverar: 12 portioner

God paj med knaprigt täcke.

Ingredienser

  • Smulpaj
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl grovt hackade pecannötter
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl socker
  • 100 g kallt smör skuret i tärningar
  • Fyllning
  • 4 äpplen
  • 2 dl blåbär
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ msk potatismjöl
  • 2 msk lönnsirap eller ljus sirap att ringla över
  • Servering
  • Vaniljvisp eller lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda hastigt ihop alla ingredienser till smuldegen i en bunke till en grynig massa. Strö hälften av blandningen i en pajform med hel botten ca 28 cm i diameter. Grädda pajen mitt i ugnen i 6-7 minuter. Ta ut formen och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
    3. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor och lägg i pajformen i ett cirkelmönster. Lägg blåbären i en skål och strö över potatismjöl, socker och vaniljsocker.
    4. Vänd runt blåbären och strö ut dem över äpplena. Strö över resten av smulpajdegen och grädda i ca 25 minuter. Ta ut pajen. Ringla över lönnsirap eller ljus sirap.
    5. Servera pajen med vaniljvisp eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben