Äppel- och kanelmuffins med crumble

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

En muffin innehåller 215 kcal

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 7 g hermesetas
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 50 g milda culinesse
  • 2 dl minimjölk
  • 120 g fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 190 g äpple
  • ½ msk milda culinesse
  • 1 msk hermesetas
  • 1 msk kanel
  • 37 g milda culinesse
  • 40 g fiberberikade havregryn
  • 30 g fullkornsvetemjöl
  • 5 g hermesetas
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, hermesetas och vaniljsocker poröst. Rör ner milda och mjölk. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Skär äpplena i klyftor och stek dem i smör, hermesetas och kanel. Låt svalna. Placera ut 6 formar i en muffinsplåt. Blanda äppelklyftorna med smeten och fyll formarna med 2/3 smet. Nyp ihop milda med havregryn, mjöl och hermesetas. Strö lite smuldeg på varje muffin och grädda i ca 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben