Äppel-sockerkaks paj

Gjorde pajen igår, smakar jätte gott! (även god kall)

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 stora ägg
  • 50 g margarin
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk, filmjölk eller vatten
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ev. smaktillsats
  • Syrliga skalade bitar av 2 äpplen
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 msk socker
  • Skorpsmulor (att bröa formen med)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand. Smält margarinet. Blanda mjöl med bakpulver och smaktillsatts. Blanda allt i en stor bunke till en smet och häll i sockerkaksformen. Äpplen ska du vända i kanel som blandats med socker. Lägg i hälften när du hällt en tredjedel av smeten i formen. Häll därefter resten av smeten i formen och överst äppelbitar igen. Grädda i cirka 25 - 30 minuter. Provstick - kakan ska ej vara kladdig i mitten (om du inte gillar den så förstås). Låt svalna något och stjälp sedan upp den.
    2. Smakar gott med glass!

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (1)

    EKC6150 9 februari 2012

    Lite rörigt recept tycker jag men annars gott och lätt att fixa ihop. Tack för receptet Mvh Jocke

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben