Äppelfrallor med dinkelflingor

Serverar: 8 portioner

Mjuka och goda frallor som jäses över natten och bakas ut på morgonen. Perfekt med nybakta frallor till frukosten!

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 12½ g färsk jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • ¾ tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl av fullkorn
  • 1 dl dinkelflingor
  • 2 msk krossad linfrön
  • 1 msk kruskakli
  • Topping
  • 3 msk dinkelflingor
  • Instruktioner

    1. Dagen innan: Finriv äpplet. Smula jästen i en bunke. Häll kallt vatten över jästen och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner salt och det rivna äpplet. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg. Låt degen jäsa under plastfolie i kylskåpet eller annan kall plats under natten.
    2. Dagen efter: Sätt ugnen på 250 grader. Forma lagom stora toppiga småbröd på ett bakplåtspapper. Pensla med vatten och toppa med dinkelflingor. Sätt brödet i mitten av ugnen, sänk temperaturen till 225 grader och grädda brödet ca 15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk för hård skorpa, med bakduk för mjuk skorpa.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben