Äppelmuffins med choklad

Serverar: 8 portioner

Det här är muffins för chokladälskare, de smakar riktigt mycket choklad.

Ingredienser

  • 1 ½ dl standardmjölk
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 125 g smält, avsvalnat smör
  • 3 dl skalade äpplen, skurna i tärningar
  • 100 g grovhackad mörk choklad
  • Garnering
  • 3 msk finriven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200-225 grader. Vispa ihop mjölk och ägg. Blanda alla torra ingredienser och rör ner tillsammans med smöret. Vänd ner äppel- och chokladbitarna i smeten.
    2. Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda i ca 15 minuter. Strö över chokladrivet genast när muffinsen kommer ur ut ugnen, så smälter det fint.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben