Äppelpaj med blåbär

Serverar: 4 portioner

Den godaste äppelpajen jag smakat. Min ena "svärdotter" kom med den så vi kunde sitta och festa på den till melodifestivalen. Jättegod. Även god dagen efter.

Ingredienser

  • 5 äpplen
  • 3 dl blåbär
  • 1 ½ dl mjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 200 gr margarin
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Värm upp ugnen till 200 grader. Smörj en ugnsform.
    2. Skala äpplena och skär dem i bitar (skivor) och lägg ner dem i formen. Häll blåbären över äpplena.
    3. Blanda ihop mjöl, socker och kanel. Häll det jämt över äpplena. Strö över havregrynen. Dela margarinet i skivor och dela jämt över pajen. Strö lite kanel och socker över pajen innan du sätter in den i ugnen.
    4. Grädda den i mitten av ugnen tills den fått en fin färg, ca 35-45 minuter. Den skall kännas mjuk.
    5. Servera vaniljsås eller vaniljglass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    kekke46 14 juni 2010

    Håller med att den är god har gjort den idag det blir en femma från mig Tack för ett gott recept

    bakaekul 30 september 2010

    Supergod och enkel att göra! En klar femma!!

    bikbok 4 mars 2011

    Rack för ett gott recept :) 5* /bikbok

    mindy2 22 september 2012

    Supergott, snabbt och enkelt!

    Relaterade Artiklar

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben