Äppelpaj med hallon

...käre värld vad gott :-) äpplen och hallon...

Ingredienser

  • 2 röda äpplen
  • 150 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl färska hallon
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°.
    2. Skär äpplena i klyftor.
    3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
    4. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    5. Stick ner äppelklyftorna och strö över hallonen.
    6. Grädda i 35-40 minuter.
    7. Lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass är gott till. Ditt val!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben