Äppelparfait med citronbasilika och kanelsås

Serverar: 6-8 portioner

Citronbasilika eller citronmeliss i parfaiten ger den en ny jättegod smak. Bjud parfaiten tillsammans med kall eller ljummen kanelsås

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 4 dl grädde
  • 1 äpple
  • 3/4 konc äppeljuice
  • 1/2 kruka finhackad citronbasilika eller citronmeliss
  • Kanelsås
  • 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 3 1/2 dl vatten
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk smör
  • Garnering
  • Äpple
  • Kanel
  • Kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vispa grädden, tillsätt äppeljuice när grädden börjar tjockna och fortsätt vispa tills grädden är fast.
    2. Skala, kärna ur och riv äpplet. Finhacka örtkryddan.
    3. Rör ner grädde, äpple och örtkrydda i äggsmeten. Rör så att allt blandas.
    4. Häll smeten i en form som rymmer ca 2 liter. Täck med lock och ställ formen i frysen minst 4-5 timmar.
    5. Tag fram parfaiten ca 20 minuter innan den ska serveras.
    6. Rör samman alla ingredienserna, utom smöret, till såsen i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Tillsätt smöret och låt såsen småkoka ca 2 minuter.
    7. Skeda upp glassen och bjud såsen ljummen eller kall.
    8. Garnera eventuellt som på bilden.
    9. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    skydiver 1 juni 2009

    Supergott! Kan verkligen rekomenderas. Lätt att göra också, både parfait och sås.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben