Jordgubbs- och persikosallad med kanelsås

Serverar: 4 portioner

En fräsch sommarefterrätt med ett litet spännande tillbehör.

Ingredienser

  • 4 persikor eller nektariner
  • 1/2 L jordgubbar
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Pressad saft av 1 apelsin
  • 2 msk florsocker
  • Kanelsås
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Kärna ur persikor eller nektariner och skär dem i bitar. Skiva jordgubbarna. Varva frukten i en skål.
    2. Blanda apelsinskal, apelsinsaft och florsocker. Häll mixen över fruktsalladen och låt den sedan stå kallt och dra ca 1 timme.
    3. Blanda gräddfil, nötter, kanel, florsocker och vaniljsocker till såsen och servera den till fruktsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben