Äppelparfait med pinje- och havrefras samt kanelsirap

Serverar: 4 portioner

En höstlig dessert som får dina smaklökar att höja sig!

Ingredienser

  • 350 g Ingrid Marie äpplen
  • 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • Pinje- och havrefras
  • 4 msk smör
  • 4 msk råsocker
  • 3 dl havregryn
  • ½ dl pinjenötter
  • Kanelsirap
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i mindre bitar och sjud lite i vatten tills de är mjuka. Mixa till en slät puré. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt, blanda med äppelpurén. Vispa grädden luftig och vänd ner ägg- och äppelsmeten, vänd runt försiktigt. Klä en form med plastfolie och fyll upp med smeten. Ställ i frys minst 6 timmar.
    2. Pinje- och havrefras: Grovhacka pinjenötterna, smält smör och råsocker. Vänd ner havregryn och pinjenötter och rör runt väl. Slå upp på bakplåtspapper och låt svalna.
    3. Kanelsirap: Koka ihop ingredienserna till en simmig konsistens. Låt svalna. Sirapen blir fastare när den har svalnat.
    4. Skär upp äppelparfaiten i portionsbitar, strö över pinje- och havrefraset och avsluta med att ringla över kanelsirap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben