Pinje- och kräftbakad fisk

Serverar: 4 portioner

Pinjekärnor och kräftor förgyller den här festliga fiskrätten tillsammans med en krämig, spetsad sås.

Ingredienser

  • 8 tjocka portionsbitar fisk, t ex torskrygg
  • hälleflundra, ca 1 1/4 kg
  • 1 tsk salt
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, 360 g
  • 75 g smör
  • 75 g pinjekärnor
  • 1 ½ dl hackad dill
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 4 dl crème fraiche, saffran och tomat
  • 1 msk konjak
  • Instruktioner

    1. Salta fisken runt om. Lägg på smort ugnssäkert fat.
    2. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt.
    3. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i pinjekärnor och låt dem fräsa 1–2 min. Ta från värmen.
    4. Blanda i kräftstjärtar, dill och peppar. Hit kan man förbereda.
    5. Sätt ugnen på 175°.
    6. Fördela kräftröran över fisken. Stek i mitten av ugnen 15–20 min.
    7. Värm crème fraiche och smaksätt med konjak.
    8. Servera fisken med såsen, smörfräst bladspenat, citronklyftor och kokt potatis.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben