Rabarber med havrefras

Serverar: 6 portioner

Syrlig rabarber och frasig havredeg är en underbar kombination! Med djupfryst rabarber kan du laga denna dessert året om.

Ingredienser

  • 1½ l upptinad eller färsk rabarber i bitar
  • 2½ dl brunt farinsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mörk rom, valfritt
  • ½ tsk malen kanel
  • 1/4 krm salt
  • Smuldegen
  • 2½ dl havregryn
  • 1/4 dl vetemjöl
  • ½ dl brunt farin
  • 90 g kallt margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda rabarber, farinsocker, mjöl, rom, kanel och salt i en fettsnål, ugnsfast gryta.
    2. Sätt grytan på spisen och smält samman rabarberblandningen på medelvärme, ca 15 minuter. Rör om då och då.
    3. Sätt på grillen. Blanda samman havregryn, mjöl och farinsocker till smuldegen i en skål eller i matberedare. Skär det kalla margarinet i bitar och hacka snabbt in det till en grovkornig massa. Strö smuldegen över rabarberblandningen.
    4. Ställ grytan, ca 10 cm under grillelementet i ugnen och grädda tills ytan är krispigt gyllenbrun. Vrid på grytan ett par gånger. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tina62 21 maj 2008

    Kanongott. Hittade en bild till dej som tck för ett jättegott recept.

    frucaos 31 maj 2009

    Godare än väntat - t.o.m gubben som inte är rabarberfantast tyckte om det. Men servera genast? Den är ju glödhet!! Vi lät den vila i säkert 40 min, och då var den fortfarande varm nog för att smälta glassen. Stod inget om tillbehör, men vaniljglass var supergott till! Läste fel på grillningen, 10 min, inte 10 cm, så den blev lite mörk ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben