Syrlig rabarber och frasig havredeg är en underbar kombination! Med djupfryst rabarber kan du laga denna dessert året om.
Ingredienser
1½ l upptinad eller färsk rabarber i bitar
2½ dl brunt farinsocker
1 msk vetemjöl
1 msk mörk rom, valfritt
½ tsk malen kanel
1/4 krm salt
Smuldegen
2½ dl havregryn
1/4 dl vetemjöl
½ dl brunt farin
90 g kallt margarin
Kanongott. Hittade en bild till dej som tck för ett jättegott recept.
Godare än väntat - t.o.m gubben som inte är rabarberfantast tyckte om det. Men servera genast? Den är ju glödhet!! Vi lät den vila i säkert 40 min, och då var den fortfarande varm nog för att smälta glassen. Stod inget om tillbehör, men vaniljglass var supergott till! Läste fel på grillningen, 10 min, inte 10 cm, så den blev lite mörk ...