Äppelkompott med havrefras

Serverar: 4 portioner

Mycket god efterrätt

Ingredienser

  • Äppelkompott
  • 6 röda äpplen
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk äkta vaniljpulver eller en uppslitsad vaniljstång
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk honung
  • Havrefras
  • 4 msk smör
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Äppelkompott: Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor. Lägg äpplen, vatten, vanilj, socker och honung i en liten kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt kompotten sjuda i cirka 8 – 10 minuter.
    2. Havrefras: Smält smör i en stekpanna, tillsätt havregryn och socker och fräs det i pannan tills det tagit färg. Rör om då och då.
    3. Servera kompotten med havrefras och vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben