Kanelpannacotta med äppelkompott

Serverar: 8 portioner

Panna cottan får fruktig smak av äppeltärningarna som blandas i smeten. Servera gärna inkokta bär till.

Ingredienser

  • 200 g äpplen
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 gelantinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • Garnering
  • Hackade nötter
  • Flisad nougat
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena och skär den i 1/2-cm stora tärningar.
    2. Koka upp vatten och socker. Lägg i äppeltärningarna och dra kastrullen åt sidan. Låt äpplena ligga tills de mjuknat.
    3. Slå av sockerlagen och låt äppeltärningarna kallna. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
    4. Häll grädde, kanel, vaniljsocker och strösocker i en kastrull. Koka upp och dra kastrullen från värmen. Lyft upp gelantinbladen, låt dem rinna av något och lägg ner dem i den varma gräddblandningen. Rör tills de löst sig.
    5. Tillsätt äppelkompotten och blanda. Häll upp i en veckad kakform eller små formar.
    6. Ställ panna cottan kallt minst 4 timmar.
    7. Inför serveringen stjälps den upp och garneras med nötter, nougat och eventuellt inkokta bär eller äpplen.
    8. Njut!

    Liknande recept

    5
    2 h
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben