Äppelkompott med ingefära
Riktigt gott till yoghurt.
Ingredienser
1 kg äpplen
1 msk gari (inlagd ingefära)
0,5 dl honung
0,5 dl vatten
Ev. vaniljsocker eller kanel
Instruktioner
Skala, kärna ur och tärna äpplena.
Lägg i en kastrull med gari, honung och vatten. Låt sjuda under lock 5 minuter. Tillsätt eventuellt vaniljsocker eller kanel.
Servera med yoghurt eller mjölk. Toppa med frön och bär, eller som på bilden med chiafrön, mandelflarn och torkade tranbär.
Liknande recept
Marinad med ingefära till grillat
6-8
1
Absolut combo ingefära
4
Aprikosmarmelad med ingefära
2
Lax i ugn med ingefära
4
4
1
Sweet chiliglazerad lax med ingefära och grönsakswok
2
Inkokt lax med ingefära
4
Vietnamesisk kyckling med ingefära
3.5
15 min
2
3
Rostad ingefära
5 min
Plommonchutney med ingefära och citron
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!