Vinkokta päron med kanelsås

Serverar: 6 portioner

Kanelsåsen höjer denna efterrätt till skyarna. Himmelsk och farligt god!

Ingredienser

  • 6 normalstora päron eller 12-18 gråpäron
  • Citronvatten
  • Lag
  • 2 vaniljstänger
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • ¾ dl flytande honung
  • Kanelsås
  • 5 äggulor
  • 4 msk rörsocker
  • 3 msk pressad apelsinsaft
  • 3 msk vitt vin
  • 2 krm kanel
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Lägg dem efterhand i citronvatten. Klyv vaniljstängerna på längden och skrapa ner fröna i en traktörpanna. Tillsätt vaniljstängerna, vin, vatten och honung.
    2. Lägg päronen i lagen och koka på svag värme under lock tills de är mjuka. Känn efter med en provsticka. Vänd ett par gånger under koktiden. Låt kallna i lagen.
    3. Kanelsås: Blanda alla ingredienser utom grädden i en tjockbottnad kastrull. Värm på svag värme tills såsen tjocknar. Rör hela tiden med en träslev. Det är viktigt att såsen inte kokar, då skär den sig. När såsen tjocknat, ta den från värmen och fortsätt röra någon minut. Låt kallna. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i såsen vid servering.
    4. Servera päronen med lite av lagen och kanelsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben