Italiensk paj

Serverar: 4-6 portioner

Lufttorkad skinka, tomat, basilika, oliver och ost på en botten med valnötter eller pinjenötter i är god sommarmat

Ingredienser

  • Pajdeg
  • ½ dl nötter, valnötter eller pinjenötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk crème fraiche
  • Fyllning
  • 1 dl pastasås, tomat och chili(färdig)
  • 1 dl oliver, svarta, hackade
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche, med tomat och basilika
  • 3 dl ost, lagrad, riven
  • Dekoration
  • 100 g filetto di lombo, eller lufttorkad skinka, skivor
  • 150 g tomater, romantica
  • Citronbasilika
  • Svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Lägg valnötskärnor, vetemjöl och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smuligt. Tillsätt crème fraiche och arbeta ihop till en degboll.
    3. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.
    4. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
    5. Vispa samman pastasås med hackade oliver, ägg, lätt crème fraiche i en skål. Häll över i pajskalet och strö över osten.
    6. Tryck försiktigt ner osten i fyllningen med en gaffel. Grädda pajen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
    7. Låt pajen svalna något innan filetto di lombo läggs luftigt runt kanten. Vrid skivorna i en ”åtta” innan de läggs på.
    8. Dela tomaterna och lägg i mitten av pajen tillsammans med bladrosetter av citronbasilika.
    9. Krydda lätt med nymald svartpeppar över pajen. Servera med sallad.
    10. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ricottaost
    Den smakar nästan ingenting men i matlagning är den underbar. Visste d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben