Italiensk paj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 1 dl vatten , kallt
  • Fyllning
  • 150 g Zeta Feta
  • 1 dl Zeta Soltorkade tomater , hackade
  • 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. 14 månader
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 ägg
  • 1 påse färsk bladspenat (70g), strimlad
  • 2 dl Zeta Ricotta
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk Zeta Olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Topping
  • 2 plommontomater
  • 1pkt Zeta Mozzarella , 125 g
  • ca 10 basilikablad
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en pajform som mäter cirka 15x30 cm eller en rund form, cirka 23 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg.
    3. Smula fetaosten i en bunke och blanda ner soltorkade tomater, parmesanost, pressad vitlök, ägg och spenat. Fördela röran i pajskalet. Vispa ihop ricottaost och vatten till jämn konsistens. Salta och peppra lätt. Slå ricottablandningen över pajen.
    4. Grädda i ugnen i ca 35 minuter tills pajen fått fin färg. Låt den därefter svalna något. Dela och skiva tomaterna och dela mozzarellan i mindre bitar. Varva tomat och mozzarella på pajen och toppa med strimlad basilika.
    5. Tips!
    6. Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ricottaost
    Den smakar nästan ingenting men i matlagning är den underbar. Visste d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben