Italiensk paj med Quorn-färs, mozarella och oliver

Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 ½ dl kesella (kvarg 10%)
  • 1,7 dl dinkelmjöl
  • 2 msk linfrön (krossade)
  • 1 msk vatten
  • Matfett till ugnsform
  • Fyllning
  • 300 g Quornfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 dl oliver (svarta)
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 125 g mozzarella
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
    2. Fyllning: Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka lök, vitlök. Hacka oliver och riv morot.
    3. Knäck ägg i bunke och vispa sönder med en gaffel. Blanda alla ingredienserna utom mozzarella. Salta och peppra.
    4. Paj: Smöra en form (22 cm) och "bröa" med dinkelmjöl. Kavla ut degen tunt på mjölat bord och tryck sedan ut den i formen. Förgrädda i ugn i 10 minuter.
    5. Ta ut formen och häll fyllning i pajskalet. Toppa med skivad mozzarella. Sätt i ugn i 20 min. Ta ut och låt vila en liten stund.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben