Äppelpizza med mandelmassa, honung och pistagenötter

Serverar: 4 portioner

Pizza som efterrätt är väldigt läckert att servera och blir otroligt gott. Prova denna!

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 1½ dl mjölk
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • Ca 6-7 dl vetemjöl
  • Topping
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g mandelmassa, riven
  • Kanel
  • 3-4 äpplen
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl pistagenötter, hackade
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser till degen i en degblandare och kör i 5 minuter. Låt kalljäsa i 3 timmar. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Dela upp i små bollar à 150 g och kavla tunt. Toppa varje pizza med ett tunt lager crème fraiche, riven mandelmassa och en liten nypa kanel. Skiva äpplena tunt och fördela över pizzan. Baka i ugn i ca 5-10 minuter. Kolla så att den inte är degig.
    3. Ta ut ur ugnen och ringla över honung, strö över pistagenötter och lite plockad mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben