Hallon och äpplen ihop ger en lite ovanligare äppelkaka! Jättegott!
Ingredienser
100 g smör
2 dl florsocker
½ citron
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
5 äggvitor
2 dl socker
1-2 äpplen
1-1½ dl hallon
50 g flagad mandel
Instruktioner
Rör smör och socker poröst, tillsätt en äggula i taget under omrörning. Riv skalet och pressa saften ur citronen. Rör ner citronsaft, skal och mjölk. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver.
Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner sockret lite i taget under omrörning.
Bred ut sockerkakssmeten i en bakpapperstäckt långpanna.
Kärna ur och skiva äpplena tunt och lägg över smeten tillsammans med hallonen.
Bred eller klicka över marängsmeten och strö över mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 25 min. Skär i rutor.