Äppelrutor med hallon

Tid: 40 minuter

Hallon och äpplen ihop ger en lite ovanligare äppelkaka! Jättegott!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • ½ citron
  • 5 äggulor
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 5 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1-2 äpplen
  • 1-1½ dl hallon
  • 50 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst, tillsätt en äggula i taget under omrörning. Riv skalet och pressa saften ur citronen. Rör ner citronsaft, skal och mjölk. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner sockret lite i taget under omrörning. Bred ut sockerkakssmeten i en bakpapperstäckt långpanna. Kärna ur och skiva äpplena tunt och lägg över smeten tillsammans med hallonen.
    3. Bred eller klicka över marängsmeten och strö över mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 25 min. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben