Äppeltantens smulpaj

Har bakat denna äppelpaj otaliga gånger både hemma och på jobb. Kanske mest på jobb då den är så efterfrågad bland ungdomarna.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 250 g kallt smör
  • 1,5 dl råsocker
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • Nyp samman
  • Fyllning
  • 6 syrliga äpplen
  • 50 g smör
  • 3 msk socker
  • 2 tsk kanel
  • Instruktioner

    Stek äpplena i smör, kanel och socker, efter smak. Lägg allt i en pajform och smula över smuldegen. Grädda i 200 grader i cirka 25 minuter tills pajen fått fin färg.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben