Äpple- & valnötmuffins med ingefära & kanel

Serverar: 6-12 portioner

Muffins för julbordet. Men vad som menas med "Ett gäng valnötter" vet jag inte. Troligen efter tycke och smak. Jag tänker prova med 100 g hackade valnötter. Det samma gället måttet för kanel och ingefära: efter tycke och smak.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Vetemjöl Special
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • Rejält med kanel och en hel del ingefära
  • 125 g rumstempererat smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 äpplen
  • Ett gäng valnötter (100 g)
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 200°C.
    2. Rör ihop vetemjöl special, havregryn, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och ingefära i en bunke, ställ åt sidan.
    3. Vispa smör och socker pösigt i en ny bunke.
    4. Tillsätt ett ägg i sänder.
    5. Slå i mjölk och vaniljsocker, vispa hastigt.
    6. Skala och skär äpplena i tärningar. Hacka valnötterna i mindre bitar.
    7. Slå smeten i bunken med de torra ingredienserna, tillsätt äpplena och valnötterna, rör om.
    8. Häll smeten i formar och grädda i minst 10 min.
    9. Baserat på ett grundrecept från boken ”Fluffins” av Jacob Gray.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben