Sötkryddiga julbensspjäll med ingefära och kanel

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Revbenspjäll är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Här ger julkryddorna den söta hoisinsåsen en spännande smak som älskas av såväl stora som små.

Ingredienser

  • 1½ kg Scan Rapsgris revbensspjäll
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Glaze
  • 1 dl hoisinsås
  • 1,5 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 krm mald kanel
  • ½ tsk mald ingefära
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175ºC.
    2. Dela spjället i ribbor. Gnid in dem med salt och peppar.
    3. Lägg spjällen på ett ugnssäkert fat och stek i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.
    4. Blanda kanel, ingefära, apelsinjuice och hoisinsås och pensla spjällen med blandningen.
    5. Stek ytterligare ca 10 min med grilleffekt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben