Äpplig grönkålssallad

Serverar: 4 portioner

Fräsch höstsallad som passar till det mesta.

Ingredienser

  • 150 g grönkål
  • 2 msk äppelmust
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 rött äpple
  • 2 msk grovhackade, rostade pistaschnötter
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Riv grönkålen i mindre bitar, ta inte med de grova stjälkarna. Lägg den i ett durkslag. Koka upp en kastrull med vatten, ca 1 liter. Häll det varma vattnet över grönkålen. Spola sedan med kallt vatten. Låt rinna av väl.
    2. Blanda äppelmust, vinäger och senap med 2 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar i en liten skål. Halvera, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Lägg grönkål och äpple på ett fat. Häll över dressingen och strö över de hackade pistaschnötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben