Ärt- och morotssoppa

Serverar: 4 portioner

Den här rustika soppan med gröna ärter och bacon är en sann favorit som garanterat gör hela familjen nöjd.

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, tärnad
  • 200 g torkade gröna ärter
  • 1 lagerblad
  • 2 timjankvistar
  • 1 dl slätbladig persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Lägg bacon, lökhack och morotstärningar i en stor kastrull. Hetta upp och fräs cirka fem minuter.
    2. Tillsätt gröna ärter, lagerblad och timjan och häll över två liter vatten. Koka upp på hög värme och sänk värmen.Lägg på locket till hälften och låt sjuda svagt i 90 minuter, rör om då och då tills ärterna är mjuka och soppan har tjocknat.
    3. Ta upp baconet och lägg åt sidan. Fiska upp och släng lagerblad och timjan. Häll över soppan i en mixer eller matberedare. Mixa tills soppan är jämn och tillsätt lite hett vatten om soppan är för tjock.
    4. Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm upp. strimla baconet och lägg tillbaka det i soppan. Rör ner persiljan före servering.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben